Hozzávalók
Rilette
Savanyított retek:
Borajánlat
MÉSZÁROS PÁL TRIANGULUM VÖRÖSBOR
A Mészáros Triangulum vörösbor Cabernet Franc és Malbec egyesülésével egy olyan karakteres, krémes és gyümölcsös ízvilágba varázsol bennünket, melyben a szőlőfajták tökéletesen kiegészítik egymást.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C
Elkészítés
Rilette
Kuktába vagy lábasba tesszük a hozzávalókat, és lassú tűzön puhára főzzük (kuktában 1,5 óra, letakart lábasban 2,5-3 óra alatt). Amikor kézmelegre hűlt, leszűrjük a levét, kiszedjük a fűszereket és hagymákat. A húst szálakra tépjük, edénykébe tesszük, és a lé tetejére kivált zsírral felöntjük.
Savanyított retek
A retkeket alaposan letisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk vagy egészben hagyhatjuk. A többi hozzávalót felfőzzük és a retkeket mérettől függően 20-60 másodpercig főzzük benne. Tűzről levéve a lében hagyjuk kihűlni. Hűtőbe téve lehetőleg 12 órát várjunk fogyasztás előtt.