Hozzávalók
Sült sonka
Kelbimbó saláta:
Borajánlat
MÉSZÁROS PÁL TRIANGULUM ROSÉBOR A Mészáros Triangulum rosébor Kékfrankos, Pinot Noir és Syrah szőlőkből készült egyedi, fűszeres, zamatos, elegáns és gazdag ízvilágával páratlan harmóniát teremt poharunkban.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
Elkészítés
Sült sonka
A sonkáról óvatosan lefejtjük a bőrt. A zsírréteget 1-1,5 centiméterenként két irányból beirdaljuk. Sütőpapírral bélelt tálba tesszük. Sóval megszórjuk a zsírréteget, és ecsettel megkenegetjük az ecettel elkevert mézzel. Hőlégkeveréses sütőben 160°C-on körülbelül egy óra alatt, 5-10 percenként átkenegetve barnára sütjük.
Kelbimbó saláta
A nagyobb kelbimbók külső leveleit leszedjük, hogy a kissebbekkel egyforma méretűek legyenek. Az egész kelbimbókat kettévágjuk. Forrásban lévő vízben 20 másodpercig főzzük a leszedett leveleket, kihalásszuk, hideg vízben lehűtjük. A felezett kelbimbókat is megfőzzük, csupán 40 másodpercig, majd szűrjük, hűtjük. A narancsokat kifilézzük, a leeső részekből kifacsarjuk a levet. A léből olívaolajjal, juhar sziruppal, magos mustárral, sóval dresszinget keverünk. A mandulát serpenyőben megpirítjuk. Tálalás előtt forgatjuk össze a hozszávalókat.