Hozzávalók
Kalácspuding
Hollandi mártás:
Borajánlat
TOKAJI SZAMORODNI ÉDES 2018 MBV Illatában a hordós érlelésből adódóan szépen jelenik meg egy nemes, elegáns botritisz, amely kiegészül vaníliás citrusos jegyekkel. Ízében krémesség, citrusosság, friss, könnyed gyümölcsösség. Vibráló, játékos sav-cukor-alkohol tökéletes egyensúlya, hosszú lecsengéssel és visszaköszönéssel a végén.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
Elkészítés
Kalácspuding
Kivajazzuk a formákat. Beleszórjuk az 1 cm-es kockákra vágott kalácsot. A tejet, tejszínt felfőzzük a vanília kikapart magjaival és a cukorral. Amikor már nem túl forró, belekeverjük a tojás sárgákat. Ráöntjük a kalácskockákra, hagyjuk, hogy jól átázzanak. Megszórjuk a tetejüket az áfonyával, kevés kristálycukorral és a durvára tört dióval. 180°C-os sütőben 20 percig sütjük.
Áfonya hab
Felmelegített tejszínben feloldjuk a zselatint, visszahűtjük. Habosra verjük a mascarponéval, cukorral. A fagyasztott áfonyát leturmixoljuk, sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Pár csepp limelével, reszelt limehéjjal és áfonyapürével ízesítjük a habot. Tálalásig hűtőben tartjuk, habszifonból kifújva is adhatjuk.