Hozzávalók
Medvehagyma pesztó:
Angol muffin:
Sült sonka:
Buggyantott tojás:
Hollandi mártás:
Borajánlat
A Mészáros Triangulum fehérbor egy Irsai és Chardonnay háziasítás, mely illatos, friss, telt, intenzív és hosszú lecsengésű borként hangol bennünket egy kis hedonizmusra, hiszen az öröm mindannyiunk számára a legfontosabb dolog az életben
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10 °C
Elkészítés
Medvehagyma pesztó:
Egy blenderben a fenyőmagot, zöld fűszereket és az olívaolajat ebben a sorrendben egymáshoz adagolva finomra aprítjuk az alapanyagokat. A parmezánnal sűrű krémes állagúra keverjük. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá még olajat, vizet vagy sót
Angol muffin:
A vizet, tejet, cukrot és az élesztőt elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojással, majd az élesztős folyadékkal. Lágy állagú tésztát kell kapnunk. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még vizet. Lefedve kelesszük szobahőmérsékleten 1 órát. Borítsuk deszkára, nyújtsuk egyenletesen 2-3 cm vastagra. Szaggassuk ki 8 cm átmérőjű korongoknak. A felületüket szórjuk meg kukoricaliszttel, és közepesen forró serpenyőben, kevés olajon süssük meg. Oldalanként körülbelül 4-5 percig sütjük.
Buggyantott tojás:
Körülbelül 2 liter vizet forrásban tartunk egy négyliteres fazékban, sózzuk és ecetezzük. Erősen megkevergetjük, hogy nagy örvényt képezzünk. A tojásokat egyenként megfőzzük. Egy merőkanálba ütjük a tojást, majd óvatosan az örvénylő víz közepébe tartjuk a merőkanalat. 10-20 másodperc után belefordítjuk a kanálból a vízbe a tojást. Összesen 3-4 percig főzzük, majd szűrőkanállal vagy szűrővel kihalásszuk. Ollóval vagy késsel levágjuk az esetlegesen keletkezett rojtot.
Hollandi mártás:
Habüstben egyneműre keverjük a tojássárgáját a citromlével és a mustárral. Vízfürdő felé tesszük és folyamatos habverővel történő keverés mellett belecsorgatjuk a meleg, majdnem forrásban lévő olvasztott vajat. Sóval és mustárral vagy citromlével utánízesítjük.