Hozzávalók
Csokitojás
Fehércsokoládé mousse
Epres-Áfonyás-Bazsalikomos Carpaccio
Borajánlat
Elkészítés
Csokitojás
Az étcsokoládét egy tálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a fehércsokoládé pasztillákat és elkeverés nélkül hagyjuk felolvadni.
Kimártjuk a lufikat, feltűzzük őket, hogy lógjanak és megvárjuk, hogy kihűljenek.
A lufik végét ollóval levágjuk, és az ollóval fogva, kifordítjuk a csokiból a lufikat.
Óvatosan a talpukra helyezzük.
Fehércsokoládé mousse
A fehércsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, a tejszínből habot verünk.
Ha a csokoládé felolvadt, hozzáadjuk a tojást, alaposan és gyorsan elkeverjük, hozzáadjuk a 2 db zselatinlapot és 3 részletben hozzádolgozzuk a tejszínhabot.
Az első két kisebb részletet kikeverjük alaposan, a harmadiknál óvatosan dolgozzuk bele a habot, hogy levegős maradjon.
Kihűtjük. Majd a csokitojásba töltjük.
Epres-Áfonyás-Bazsalikomos Carpaccio
Az epret, áfonyát vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan meghintjük cukorral, lime héjjal és egy pici lével.
Hagyjuk állni egy percet és tálalható. Bazsalikom levelet gazdagon tegyünk rá.